Deelnemen aan Techniek Tastbaar betekent dat u als ondernemer een kleine doe-activiteit verzint die de kinderen kunnen gaan uitvoeren. Indien u het lastig vindt om deze activiteit vorm te geven dan helpen we daar graag mee. Zo organiseren we regelmatig een online webinar met Martha Hoebens van “Bedrijf in de klas” met als titel: “Hoe interesseer je leerlingen voor jouw techniek?” U kunt ook inspiratie opdoen door de video’s op de website te bekijken van de Techniek Tastbaars die al hebben plaatsgevonden. Indien gewenst komen we naar uw bedrijf om de mogelijkheden te bespreken.

We realiseren ons dat we een groot beroep doen op uw tijd maar de dringende noodzaak om meer techneuten op te leiden voor de toekomst maakt dat onderwijs en bedrijfsleven intensief moeten samenwerken. De events vinden meestal plaats in een VMBO school alwaar van technische ruimtes gebruik kan worden gemaakt. Ook leert u als bedrijf de docenten kennen en krijgt u inzicht in wat er binnen het techniek onderwijs gaande is. Hieruit vloeien regelmatig mooie samenwerkingen die hopelijk veroorzaken dat meer leerlingen voor een opleiding in de techniek gaan kiezen.

Ons motto ‘Beleef de techniek’

Jongeren enthousiast maken over techniek vinden we belangrijk, maar daar hebben we ook standhouders voor nodig. Wil je jouw bedrijf promoten en de beleving van techniek overbrengen doormiddel van jouw activiteit? Neem dan contact op.

Deelnemen?

Heeft uw bedrijf interesse om deel te nemen kijk dan of er bij u in de buurt een Techniek Tastbaar al wordt georganiseerd. Zie daarvoor “Evenementen”. Wilt u graag eerst meer weten wat het betekent om deel te nemen, neem gerust contact met ons op. De scholen bieden hun (technische) lokalen en werkplaatsen aan voor het event. Overige faciliteiten moeten zoveel mogelijk zelf worden verzorgd. Er is altijd van te voren een bedrijvenbijeenkomst zodat u zelf in de school kunt kijken en de overige deelnemers kunt leren kennen.

Contact
Naar de website

Hoe interesseer je leerlingen voor jouw techniek?

Bedrijven geven regelmatig bij ons aan dat het best lastig is om een goede doe-activiteit te bedenken voor de doelgroep, bezoekers van Techniek Tastbaar. Daarom werken we samen met JetNet en Martha Hoebens die vanuit haar eigen bureau “bedrijf in de klas” een webinar kan verzorgen. Dit online webinar “Hoe interesseer je leerlingen voor jouw techniek?” geeft inzicht in hoe u iets kunt bedenken dat past bij de bedrijfsactiviteit van uw organisatie en ook hoe u nog meer leerlingen kunt triggeren voor techniek. Heeft u zich als deelnemer voor een Techniek Tastbaar opgegeven dan volgt er vanzelf een uitnodiging voor dit webinar.