Projectleider en organisator van het landelijke evenement “Techniek Tastbaar”.

Mijn werkervaring als docent (ALO) en in het (technische) bedrijfsleven komen samen bij Techniek Tastbaar. Met veel plezier vervul ik de intermediaire rol tussen het onderwijs en bedrijfsleven en ik hoop daarmee leerlingen te helpen een richting te kiezen die goed bij hun talenten en motivatie past. Techniek Tastbaar is een praktisch concept waarin ik kan organiseren, adviseren en enthousiasmeren met de kennis die ik zelf heb opgedaan.

Mijn uitgangspunt is dat “de jeugd de toekomst heeft” en leergierig en ondernemend is. Aan ons de taak om die nieuwsgierigheid te voeden met relevante kennis en echte “uit de praktijk gegrepen” voorbeelden. Dat kan gaan om de nieuwste technische snufjes maar ook om bijvoorbeeld beelden van de (nieuwe) technische beroepen. Hoe dichter bij huis we dit realiseren des te realistischer wordt het voor de leerlingen. Precies dat uitgangspunt hebben we genomen voor ons doe- en beleef event Techniek Tastbaar.

Mijn passie is om het onderwijs vanaf de basisschool tot en met het HBO/universiteit contextrijker te maken. Het is mijn overtuiging dat als leerlingen/studenten meer beleven, doen en ervaren buiten de school en daarop goede feedback krijgen, ze beter een keuze kunnen maken voor hun toekomst. Alle partijen die daarop van invloed kunnen zijn, ondernemers, ouders en docenten, neem ik graag mee in de kennis die ontwikkeld is over deze loopbaanbegeleiding. Zo hoop ik echt een brug te kunnen slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Voor nu is dat in de techniek maar ons concept is in alle sectoren van toepassing!