John van Mierlo
Projectleider

Eigenaar van adviesbureau JVM-Connect. Projectleider en organisator van het landelijke evenement “Techniek Tastbaar”.
 
Wie ben je?
Ik ben John van Mierlo, geboren in 1966 en ik ben vader van drie kinderen. En ik heb een fijne en inspirerende relatie met Karin. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, vooral buiten; bootcamp, skeeleren, wandelen. Verder geniet ik van gezelligheid en houd ik van reizen.

Wat is je begin, je oorsprong?
Ik geloof erin dat twee mensen altijd meer weten dan één. En omdat ik open ben in het delen van mijn kennis naar anderen weet ik dat we samen naar een goed en succesvol resultaat gaan.

Mijn uitgangspunt is dat techniek zo goed mogelijk benut moet worden en toepasbaar moet zijn. Ik weet en ben van mening dat met de juiste structuur en door processen te vergemakkelijken het resultaat in de bedrijfsvoering duurzaam en hoog van kwaliteit blijft. Snel schakelen, samenvatten en belangstelling tonen is mijn kern.

Ik heb van huis uit meegekregen dat ik bewuste keuzes moet maken om vervolgens voor het beste resultaat te gaan. Dat neem ik nog steeds mee in mijn werk.

Waar kom je vandaan?
Na mijn jeugd in Zwolle ben ik een technische studie gaan doen. Ik heb een HTS Werktuigbouw en Bedrijfskunde gedaan en heb daarna veel werkervaring opgedaan in operationeel management bij een aantal uiteenlopende technische bedrijven, waardoor ik mij nu kan verbinden en een schakel kan zijn tussen techniek, bedrijven en scholieren.
 
Wat is je talent/passie/uitdaging?
Andere mensen en bedrijven meenemen en hen kennis en advies meegeven op het gebied van bedrijfsvoering in ‘Lean-processen’. Mijn passie is het doorgeven van werken met en het gebruik van Lean. “Morgen kan altijd beter dan vandaag” is het motto. 

Lean leert je om zo min mogelijk te verspillen in je handelen, in gebruik van tijd, in gebruik en de hoeveelheid van materialen en geeft een enorme efficiëntie in het werken. Mijn talent is het doen en laten beleven van Lean en wat techniek kan bijdragen in verschillende soorten werk en branches.

Vanuit de noodzaak om de instroom van jongeren in technische opleidingen te bevorderen en om een goede aansluiting te vinden tussen opleiding en bedrijven in de techniek ben ik met Techniek Tastbaar gestart. Ik streef ernaar om de continuïteit in de opleidingen en de bedrijven hun te waarborgen!

Missie: ik ben ervan overtuigd dat iedereen er toe doet, iedereen vormt een schakel in de maatschappij en ik weet dat iedereen met de juiste begeleiding het verste komt. Het gebruiken van techniek is daarbij mijn metafoor.
 
Waarom ?
Ik wil graag mijn kennis vanuit mijn loopbaan als manager en projectleider in de techniek doorgeven. Techniek staat nooit stil en is altijd in ontwikkeling. Daarvoor zijn veel (jonge) enthousiaste vakmensen nodig. Om daar een steentje aan bij te dragen geeft mij veel voldoening.

Petra Lambert
Pojectleider

Projectleider en organisator van het landelijke evenement “Techniek Tastbaar”.

Wie ben je?
Ik ben Petra Lambert, opgeleid tot docent sport en na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan, geswitcht naar de zakelijke dienstverlening in de technische uitzendbranche bij Randstad. Ik houd van actie en ondernemen en wil zaken vooral niet moeilijker maken dan dat ze zijn. In mijn uitzendperiode heb ik heel goed geleerd te werken vanuit een doel naar resultaat en dat ook zichtbaar te kunnen maken. Ik ben een netwerker pur sang met een belangrijke opdracht namelijk meer leerlingen enthousiasmeren voor een toekomst in 1 van de 7 werelden van Techniek. Zie ook https://ptvt.nl/kennisbank/de-7-werelden-van-techniek/

Wat is je begin, je oorsprong?
Sinds 2013 ben ik werkzaam binnen “techniekpromotie”. Vanuit mijn toenmalige functie werkte ik  met de zogenaamde TechNet kringen, samenwerkingsverbanden van scholen en regionaal technische mkb bedrijven. Samen hebben we activiteiten ontwikkeld waarbij leerlingen betrokken worden bij het technisch bedrijfsleven. Door o.a. gastlessen te krijgen, opdrachten te maken , bedrijfsbezoeken te doen of een professional te ontmoeten. Hieruit is ook Techniek Tastbaar ontstaan. 
 
De wereld van techniek spreekt mezelf ook zo aan omdat die erg uitdagend en innovatief is, ik er op allerlei manieren in mijn leven mee te maken krijg en vooral ook omdat er oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke vraagstukken van diverse aard. Denk aan duurzaamheid en de gezondheidszorg. 
 
Mijn uitgangspunt is dat “de jeugd de toekomst heeft” en leergierig en ondernemend is. Aan ons de taak om die nieuwsgierigheid te voeden met relevante kennis en echte “uit de praktijk gegrepen” voorbeelden. Dat kan gaan om de nieuwste technische snufjes maar ook om bijvoorbeeld beelden van de (nieuwe) technische beroepen. Hoe dichter bij huis we dit realiseren des te realistischer wordt het voor de leerlingen. Precies dat uitgangspunt hebben we genomen voor ons doe- en beleef event Techniek Tastbaar.

Wat is je talent/passie/uitdaging?
Mijn passie is om het onderwijs vanaf de basisschool tot en met het HBO/universiteit contextrijker te maken. Het is mijn overtuiging dat als leerlingen/studenten meer beleven, doen en ervaren buiten de school en daarop goede feedback krijgen, ze beter een keuze kunnen maken voor hun toekomst. Alle partijen die daarop van invloed kunnen zijn, ondernemers, ouders en docenten, neem ik graag mee in de kennis die ontwikkeld is over deze loopbaanbegeleiding. Zo hoop ik een brug te kunnen slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Mijn opleiding tot docent komt hierbij goed van pas evenals mijn commerciële werkervaring in de technische uitzendbranche. 

Zie ook www.ptvt.nl en www.jet-net.nl