Techniek Tastbaar

Een dynamische presentatie van de mogelijkheden van de techniek met ‘doe’ activiteiten, informatie over studie, beroepen en carrièremogelijkheden en bedrijven die de verschillende werelden van techniek presenteren, rekening houdend met opleidingsniveaus. We willen met zoveel mogelijk jongeren van 10 tot 16 jaar, ouders en verzorgers in contact komen en hen informeren over, enthousiasmeren voor en kennis laten maken met de techniek.

We bieden een dynamische studiebeurs welke ingevuld wordt door regionale partners, ondersteund en gefaciliteerd door Jet-Net / TechNet. De bedrijven laten niet zozeer hun bedrijf zien maar wel de verschillende werelden van techniek. Het bedrijfsleven en de opleidingsinstellingen zullen in onderling overleg voor invulling zorgdragen. Het is een uniek evenement voor en door jongeren: Scholieren van de deelnemende scholen worden ingezet voor de organisatie van het evenement.

 

De organisatie wil juist de samenhang tussen de verschillende technische disciplines laten zien. Bij veel projecten worden meerdere uiteenlopende technieken toegepast, waarbij de integratie hiervan grote voordelen kan opleveren voor met name de efficiency en de kosten. Zo zal er aandacht zijn voor techniek en zorg, bouw en installatietechniek, (3D) engineering en productie.

 

Het evenement wordt op een vrijdag gehouden, van 14 uur tot 21 uur. Meestal kunnen leerlingen gedurende dit tijdvak wel een moment vinden om al dan niet met hun ouders/verzorgers Techniek Tastbaar te bezoeken.

Gemiddeld worden circa 6000 leerlingen uitgenodigd voor het evenement. Het gemiddeld aantal bezoekers per evenement ligt tussen 1250 en 1500.

 

Meer info:

Hoe interesseer je leerlingen voor jouw techniek?

Bedrijven geven regelmatig bij ons aan dat het best lastig is om een goede doe-activiteit te bedenken voor de doelgroep, bezoekers van Techniek Tastbaar. Daarom werken we samen met JetNet en Martha Hoebens die vanuit haar eigen bureau “bedrijf in de klas” een webinar kan verzorgen. Dit online webinar “Hoe interesseer je leerlingen voor jouw techniek?” geeft inzicht in hoe u iets kunt bedenken dat past bij de bedrijfsactiviteit van uw organisatie en ook hoe u nog meer leerlingen kunt triggeren voor techniek. Heeft u zich als deelnemer voor een Techniek Tastbaar opgegeven dan volgt er vanzelf een uitnodiging voor dit webinar.

 

Bedrijf in de klas